2009. november 20., péntek

Kalkulátorisztán térképe - hogy eligazodj a Számológép Blogban

Ezt a bejegyzést, útikalauzt azért írom Neked kedves Olvasóm, hogy otthonosabban érezd Magad Kalkulátorisztán földjén, és olyan területeit is felfedezd ennek az izgalmas és látnivalókban bővelkedő országnak, ahová eddig esetleg nem jutottál el.

Megtekintheted Kalkulátorisztán metropoliszait: Casio, Hewlett-Packard, Sharp és Texas Instruments városát (ez utóbbi nevezetessége TI-Nspire hipermodern negyede). Utazásod során láthatsz régi mechanikus számológépeket valamint egyéb régiségeket és művészi alkotásokat, vagy akár még grafikus számológépeket is.

Vendégeskedhetsz a számológépes órák népénél, és interjúkat is olvashatsz Kalkulátorisztán hírességeivel. Megtekinthetsz gyűjteményeket, múzeumokat vagy formatervezési bravúrokat. Azonban, mint minden országnak, Kalkulátorisztánnak is vannak szegény részei, ahol bizony olcsó, gagyi dolgokkal is találkozhatsz - de még ezeknek a vidékeknek is megvan a maguk szépsége.

Kalkulátorisztán a közelmúltban ünnepelte alapításának 500. bejegyzés-fordulóját. Az ország kulturális eseményekben is bővelkedik, ezek közül a Kraftwerk koncertjét ajánlom a zeneszerető közönség figyelmébe, ahol természetesen a Pocket Calculator c. sláger is felcsendül. Előzenekarként a feltörekvő Exquisite Rap Duo lép fel és adja elő zseniális szerzeményét, a Calculator Watch c. dalt.
Irodalombarátoknak pedig Örkény István A fogyasztói társadalom lélektani anatómiája c. egypercesét ajánlom, melyben az író egy HP-32E típusú zsebszámológéppel találkozik.

Jó barangolást, kellemes művelődést!

Nincsenek megjegyzések: