2011. június 29., szerda

WP-34S "do it yourself" tudományos számológép

A WP-34S egy házilag "elkészíthető", azaz "do-it-yourself" tudományos RPN számológép, mely a HP-20b (vagy HP-30b) üzleti kalkulátorok hardverén alapul, és egy szabadon letölthető szoftver segítségével azokat ruházza fel új, tudományos funkciókkal.

Pipás a Számológép Fórumon így írt a készülékről:

"A projekt hardver része egy HP 20b vagy 30b kalkulátor, ezt mindenkinek magának kell beszereznie ha egy WP-34s tulajdonosa szeretne lenni. A szoftver a HP-42S gépen alapul, de a fejlesztők más gépek (16C, 32SII, 21S) előnyös tulajdonságait is belegyúrták. Aztán: 100 általános célú regiszter, több mint 100 felhasználói flag, 506 programlépés, 4 programozható gyorsbillentyű, és egy 31 byte méretű alpha regiszter üzenetek létrehozására. A gép használható 8 regiszteres vagy hagyományos négyregiszteres stackmérettel. A program (firmware, béta verzió) szabadon letölthető innen.

Billentyűzet: Hát azt át kell címkézni. Ehhez le lehet tölteni és ki lehet nyomtatni egy képet, amit lázban égve közösen fejlesztett a kollektíva az MoHPC fórumon. A nyomtatás szerintem előnyösebb lenne öntapadó műanyag fóliára mint papírra. (Esetleg megkörnyékezni egy szitanyomó kisiparost. ;)"

(forrás: HP Community)

(Még több do-it-yourself kalkulátor itt a Számológép Blogban.)

Nincsenek megjegyzések: