2011. február 7., hétfő

Érettségi és számológép IV.

Egy olvasóm, Luca az alábbi kérdéssel keresett meg az Érettségi és számológép c. bejegyzéshez fűzött kommentben:

"Szia!
Nekem is hasonló kérdésem volna, és nagy szükségem lenne a segítségedre. Én is most májusban érettségizem, és nem vagyok benne biztos, hogy bevihetem-e a számológépemet (EL-W506 WriteView) érettségire. Nagyon sok mindent tud a gép - aminek a negyedét se használnom ki szerintem - és félek, hogy esetleg már többet is mint a megengedett, és be kéne szereznem egy másik gépet. Tudnál nekem segíteni?
Köszönöm szépen, Luca"

Kedves Luca, szerintem a Sharp EL-W506 típusú számológép (katt a képre) nyugodtan használható érettségin, hiszen - hagyományos értelemben* - nem programozható, és nem képes szöveges adatok (és ezáltal "puska") tárolására.

Ajánlott bejegyzések:
Érettségi és számológép (Casio fx-570ES - használható)
Érettségi és számológép II. (Sharp EL-W531H - használható)
Érettségi és számológép III. (Ronix RX-7400 - elvileg használható, de nem tanácsolt)

* Ún. formula-programozásra azonban alkalmas.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! Meg tudnád mondani, mi a különbség a W506, W516 és W546 között? Hol lehet tőled kérdezni, segítséget kérni privátban készülékválasztás ügyben?

Üdv. Zsolt

Sanyi írta...

Szia Zsolt!
Szerintem nem lehet túl sok különbség (az is lehet, hogy szinte ugyan azon modell különböző kiadásai, vagy más-más piacra szánt - USA, Európa, stb. - verziói), de ha mégis van különbség, akkor kisebb-nagyobb eltérések lehetnek a funkciók számában, illetve abban hogy napelemes-e a készülék vagy sem.

Próbáltam rákeresni, de nem nagyon találtam konkrét adatokat, a Sharp oldalán is csak a W506 van fenn (kétsoros kijelzős, egyszerűbb modellekből több is van):
http://sharp-world.com/products/calculators/sc_calculator/index.html