2009. december 7., hétfő

Előkészületben: Számológépek Könyve

Elkezdtem dolgozni első tudományos munkámon, a Számológépek Könyvén.

"Kedves Olvasóm, szeretettel köszöntelek első komolyabb és nagyobb lélegzetű írásom, tudományos munkám, a Számológépek Könyve előszavának első bekezdésében. Bízom benne, hogy időm és kitartásom megengedi, hogy létrehozzam a világháló legrészletesebb (de mégis könnyen emészthető, összefoglaló jellegű) magyar nyelvű "könyvét" a számológépekről. Tudomásom szerint pinanyaltilag még nem létezik ilyen mű. Amennyire pedig tehetségem engedi, megpróbálom olvasmányossá, érdekessé tenni ezt az első pillantásra száraznak tűnő témát. Természetesen ez a szárazság csak látszólagos, hiszen ismert, hogy az oly egzakt matematikában a minden jele a szoknyás terpesz, vagy ahogy a franciák mondják: 'jambes écartés en jupe', és ez nyilván nem véletlen."

2 megjegyzés:

it_guru írta...

Váó!

Mondjuk elsőre azt hittem printben lesz, de így is kemény vállalkozás!

Hajrá!

/Ui: azért gondolkozz el egy print kiadványon szerintem, hátha találsz rá mecénást is. Pl: szervezetek, vagy egyetem stb.. Könyvtárakban jóll mutatna.;)/

Sanyi írta...

Köszi szépen a bíztatást ;) ha sikerül megírnom és lesz pár olvasója, elgondolkodom a print verzión... Hátha találok rá kiadót.

Most úgy tervezem, hogy a rideg tények, számok, típusnevek mellett személyes élményeket, stb. is szövök a fejezetekbe, de ha inkább egy kevésbé szubjektív könyvre lesz igény, akkor elkészítek egy olyan változatot is.