2011. január 6., csütörtök

A Számológép Blog jubileuma - ezredik bejegyzés

Ez a poszt a csaknem két és fél esztendős Számológép Blog, avagy Kalkulátorisztán 1000. bejegyzése (nem is olyan régen, bő egy éve még az 500. bejegyzését ünnepeltük).

Több érdekes dolog is történt a legutóbbi jubileum óta: megjelentek az első hírek, információk a Casio új grafikus számológépéről, a Casio Prizm-ről, és a számológépes órák piacára is új versenyzők érkeztek a sportos divat világából: az Adidas és a Puma.

A muzsikát sem kellett hiányolnunk: a Kraftwerk Pocket Calculator c. dalát feldolgozta a Balanescu vonósnégyes, és a fülbemászó dallam egy barcelonai festőnőt is megihletett.

Az elmúlt években nem csak ez a blog fejlődött dinamikusan, hanem a "birodalom" többi megyéje is: a Számológép Fórumon már több mint 3700 hozzászólás olvasható, és az online tudományos számológépet is egyre többen használják.

(Ha a kedves olvasó még nem ismeri ezt a blogot, akkor érdemes megtekintenie Kalkulátorisztán térképét, hogy könnyebben eligazodjon a bejegyzések tengerében. A képen pedig egy klasszikus Hewlett-Packard RPN számológép, a HP-12C látható, és ide kattintva ki is próbálható).

Nincsenek megjegyzések: